Hamanek receptek

Hamánek almatortája vaníliaköpenyben
Az almatorta elkészítéséhez nincs szükség egy almára sem, így egy csomó időt spórol meg a hámozással és szeleteléssel. Ehelyett elég három üveg Hamánek almás bébidesszertet venni és máris kész vagyunk a munka felével!
Alapanyagok:
  • 3 üveg almás Hamánek
  • 1 csomag babapiskóta                   
  • 120 g margarin
  • 2 kiskanál étkezési keményítő
Vaníliaköpeny:
  • 300 ml tej
  • 3 tojássárgája
  • 60 g kristálycukor
  • vaníliás cukor
  • 150 ml tejszín
Elkészítés:
A piskótát törjük össze egy zacskóban vagy törölközőn keresztül a sodrófával, amíg piskótamorzsát nem kapunk, amit aztán egy kevés vajon megfuttatunk. Lábosban fölforraljuk a bébidesszerteket, majd pedig besűrítjük étkezési keményítővel, amit előtte egy kevés hideg vízben feloldottunk. Kivajazott formába szórjuk a piskótamorzsa felét, ráöntjük az almás massza felét, majd betakarjuk a piskótamorzsa maradékával. Kb. 30 percig sütjük 180°C-on.
Amíg a torta sül, addig elkészítjük a vaníliaköpenyt. A tojássárgákat a cukorral gőz fölött kikeverjük. A tejet fölmelegítjük, hozzáadjuk a cukros tojássárgájához és addig keverjük, míg besűrűsödik. Míg kihűl, a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd az egészet beleforgatjuk a tojásos masszába. Végül nincs más dolgunk, mint az így kapott vaníliapudinggal meglocsolni a már hideg almatortát és gyorsan elcsenni egy szeletet, mert ez a finomság hipp-hopp elfogy.
 
Hamánek pudingtorta
A pudingtorta nagy előnye hogy nem kell sütni, mégis nagyon finom, még születésnapi tortának is megfelel. Elég csak egy kis tejszínhabbal és csokireszelékkel díszíteni és máris kész a nagyszerű édesség.
Alapanyagok:
  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • 2 üveg bármilyen ízesítésű Hamánek bébidesszert
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • (tejszínhab és csokiforgács a díszítéséhez)
Elkészítés:
A bébidesszerteket felforraljuk, egy kevés vízben kikeverjük a pudingport és hozzáöntjük a bébidesszertekhez. Addig főzzük, míg forrni nem kezd, ezután félrehúzzuk a tűzhelyről.
A tortaforma alját kirakjuk a piskótákkal, ráöntünk egy adag masszát, és így rétegezzük az összetevőket, míg elfogynak. Az utolsó réteg a massza legyen, így a torta teteje szép sima lesz.
Az egészet hagyjuk kihűlni, majd helyezzük a hűtőbe egy éjszakára. A piskóták megpuhulnak, a krém megdermed és ez a savanykás torta garantáltan az egész család kedvencévé válik. Ünnepibb pillanatokra díszíthetjük tejszínhabbal és csokireszelékkel, vagy színes tortadísszel.
 
Sajtos rudak
A sült sajtcsemege mindenki kedvence. Nem kell hozzá más, csak pár olcsó hozzávaló és néhány perc alatt már kész is a rágcsálnivaló.
Összetevők:
  • féldarás liszt
  • vaj
  • reszelt sajt
  • 1 felvert tojás
A sütőt melegítse elő 200°C-ra, kenjen ki 2 tepsit vajjal. Öntse a lisztet egy tálba, adja hozzá a vajat és gyúrja össze a hozzávalókat, míg vajas morzsát nem kap. Keverje össze a reszelt sajtot a tojás kb. ¾-vel, majd gyúrja a vajas morzsába, míg sima tésztát nem kap, szükség esetén adjon hozzá egy kevés langyos vizet. Lisztes nyújtódeszkán nyújtsa ki a tésztát, kenje meg a maradék tojással és vágja csíkokra. Előmelegített sütőben süsse aranybarnára, kb. 10 perc alatt elkészül.
 
Vidám egyfalatkák
A gyerekek imádják az ünnepségeket – legyen szó akár a saját születésnapjukról, karácsonyról, húsvétról, vagy akár a szilveszterről. Ennek egyik oka lehet a sok finomság az asztalon. Vonja be a kis izgő-mozgót az előkészületekbe és készítsenek együtt egészséges egyfalatkákat, amellyel megvendégelheti kis barátait. Minden bizonnyal nagyon jól fognak szórakozni közben.
Összetevők:
  • pár kifli
  • 1 fokhagymagerezd
  • lágy túró
  • reszelt keménysajt
  • szeletelt sajt
  • paprika (több színű)
  • cherry paradicsom
  • sonka
  • snidling
Egy tálkában keverje össze a túrót a reszelt sajttal és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával. Karikázza fel a kifliket, kenje meg a kész összetevőkkel és a tetejére tegyen sonkadarabot. Készítse el az árbocokat – rövid fogpiszkálót vagy hurkapálcikát – és először szúrja fel a cherry paradicsomot, majd a szeletelt sajt darabot, mint vitorlát, és szúrja az egyfalatkába. Legvégül díszítheti snidlinggel. A hozzávalókat ízlés szerint megváltoztathatja.
Tipp: Az egyfalatkák készítésénél ne féljen elengedni a fantáziáját és kínáljon a gyermekeknek különféle alakú harapnivalókat. Hogyan csinálja? Használjon különféle alakú szaggatókat. Így minden egyfalatka egyedi darabbá válhat.